Sorter faldende
Olie og renseprodukter

Olie til havemøbler

Udendørs møbler i eksempelvis nåletræ eller ædeltræ kan blive slidt og misfarvet med tiden. Vi forhandler olie til havemøbler, så du nemt kan oliere dine træhavemøbler og få dem til at se ud som nye. Har du købt møbler i teaktræ hos os, så anbefaler vi, at du giver dem enten teaktræsolie eller en sæbespånebehandling inden du tager dem i brug. Solen og regnen vil få den naturlige teak-farve til at aftage relativt hurtigt. Det skulle da kun være, hvis du ønsker at undgå, at træet får det sølvfarvede skær, som er typisk for teaktræ.

Havemøbler i andet end teaktræ har godt af en jævnlig behandling med olie til havemøbler. De er udsatte for både sol, vind og regn, og møblernes vandrette flader kan tage fugt ind, når regnvandet ikke kan løbe af. Desuden kan skift i temperaturerne få træhavemøbler til at få revner eller rejse sig. Dette kan du nogen grad undgå ved at benytte olie til havemøbler efter hver sommersæson og gerne også hvert forår.

Hos Mandalay forhandler vi træhavemøbler i teak. Teaktræet indeholder en naturlig olie, der beskytter træet og gør det fantastisk robust til at stå ude som havemøbler. Derfor behøver du ikke at spekulere så meget over olie til havemøbler, hvis dine stole, borde, liggestole og havebænke er i teaktræ.

Rengøring af havemøbler

Når sommersæsonen er over, er rengøring af havemøblerne ofte tiltrængt. Vil du af med synligt skidt og snavs, så er det en fordel af starte din rengøring af havemøbler ved at børste det meste af. Det gør rengøringen hurtigere, og du behøver ikke at bruge så meget vand og rengøringsmiddel efterfølgende.

Til rengøring af havemøbler, der er oliebehandlet, kan du benytte et middel specielt til trærensning. Rengøring af havemøbler i ubehandlet teaktræ kan klares med lidt opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel – alternativt trærens.

Efter rengøring af havemøblerne anbefaler vi, at du tjekker møblernes skruer og beslag og strammer til, hvor de trænger. Gamle, medtagne skruer kan du i samme omgang skifte ud. Det får møblerne til at holde længere.

Olie til havemøbler i teaktræ

Havemøbler i teaktræ kræver ikke ret meget vedligeholdelse og pleje, når man sammenligner med havemøbler i oliebehandlet eller lakeret træ. Dog kan du naturligvis stadig vælge at give olie til havemøblerne i teak med jævne mellemrum – især hvis du gerne vil beholde den farve på træet, som det havde, da du købte møblerne.

Ubehandlet teaktræ er et naturligt materiale, og det vil med tiden få et gråligt eller nærmest sølvagtigt skær, når det står udendørs. Nogle synes, det er meget smukt og foretrækker deres havemøbler sådan. Andre bruger olie til havemøbler og holder på den måde træet i dets oprindelige farve.

loader