Gode råd

KOMFORT, DET PRAKTISKE OG HVORDAN DU VEDLIGEHOLDER

Komfort

For alle havemøbler – uanset om de er lavet af træ, flet eller aluminium – gælder det, at du skal teste komforten: Har stolen eksempelvis ergonomisk sæde og ryg, så du kan sidde i den i mange timer, uden at den lukker af for blodomløbet? Hos Mandalay har vi taget højde for komforten ved alle vores havemøbler, så du kan blive siddende længe ude på de lune sommerdage.

 

Praktisk

Når det gælder det praktiske, så læg mærke til, om du kan få havestolene ind under havebordet, så de ikke fylder for meget på terrassen. Alle Mandalays borde har lav sarg, så stole med armlæn kan skubbes helt ind under bordet. Tjek også, om stolene kan foldes eller stables, så de ikke optager for meget plads. Alle Mandalays stole kan stables eller foldes, ligesom vores borde enten kan foldes eller har aftagelige ben.

 

Vedligehold

Ønsker du havemøbler med minimal vedligehold? Så kan du overveje møbler i den stærke SunLoom fiberflet, højtryks kompaktlaminat eller havemøbler i ubehandlet teak. Oliebehandlede møbler kræver derimod en tur med olie et par gange om året - afhængig af vejr og vind.

 

Er møblerne malede, kræver de en gang imellem en tur med sandpapir, maling og pensel. Mandalay forhandler ikke malede eller oliebehandlede møbler. 

 

 

Gode råd når du vælger havemøbler i træ

Alt efter om du ønsker havemøbler i træ, flet eller møbler med aluminiumsstel er der flere steder på møblet, hvor du kan tjekke kvaliteten. Køber du havemøbler hos Mandalay kan du være sikker på at få møbler, der lever op til nedenstående råd.

 

1. Når du vurderer træets kvalitet, kan du kigge efter, om der er mange knaster. Det bedste træ har ingen knaster.

2. Ved teak gælder det, at træet ikke må være blakket. Lyst træ er ungt træ og dermed ikke så holdbart som ældre træ, der er mørkere og mere tæt i veddet.

3. Samlingerne, hvor træ møder træ, skal være tætte.

4. Beslagene bør være stærke og i en god metalkvalitet, som messing, galvaniseret eller rustfrit stål. Beslagene er vigtige for holdbarheden og har betydning for, hvor nemt det er at folde et møbel.

 

Gode råd når du vælger havemøbler med flet og aluminium

1. Der er meget stor kvalitetsforskel på fletmøbler. Møbler med flet i den tokomponente fibersnor, SunLoom, som Mandalay bruger, betragtes som en af markedets bedste. Den holder sin fasthed og farve år efter år. Billig flet bliver efter nogen tid slap, og solen bleger og nedbryder plasten, som til sidst vil knække.

2. Svejsningerne i aluminiumsstellet skal være jævne og glatte. Tjek samlingerne.

3. Stel i aluminium er stærkest, når stelmaterialet er kraftigt. Møblet skal virke stabilt og urokkeligt, når du sidder i det. Det betyder bedre komfort og længere holdbarhed.

4. Beslagene bør være stærke og i en god metalkvalitet, som messing, galvaniseret eller rustfrit stål. Beslagene er vigtige for holdbarheden, da de har betydning for, hvor nemt det er at folde havemøblerne.

 

Gode råd når du vælger havemøbler med kompaktlaminat

De senere år er der dukket et nyt materiale op, som åbner helt nye muligheder og standarder for havemøblers holdbarhed.

 

Mandalay tilbyder haveborde i højtryks kompaktlaminat, (HPL). Det er formstabilt, farvebestandigt og upåvirkeligt overfor temperatursvingninger året rundt. HPL er vedligeholdelsesfrit, og den lukkede overflade gør den til en hvis grad afvisende overfor pletter og alger.

 

Hos Mandalay må vi understrege, at HPL ikke må forveksles med non-wood møbler i plastik, der ikke har HPL'ens kvaliteter. Måske kender du de billige, hvide havemøbler, som hurtigt bliver grimme at se på. De kan slet ikke sammenlignes med kvaliteten hos havemøbler i kompaktlaminat, der kan holde farven i årevis uden vedligehold.