Rengøring og vedligehold

Rengøring og vedligeholdelse af havemøbler

Guide til smukkere havemøbler

Når en ny havesæson står for døren, er det tid til at få havemøblerne ud af vinterhi og gjort klar. Som regel gør en grundig rengøring af havemøblerne underværker. Vi har samlet nogle enkle tips til vedligeholdelse af havemøblerne, så de bliver klar til en ny sæson.

Du kan klikke dig videre ind på din type havemøbler nedenfor. Du kan naturligvis også altid se, om du kan finde svar på dine spørgsmål om vedligehold og rengøring af havemøbler i teaktræ, aluminium eller kompaktlaminat i vores "Ofte stillede spørgsmål".

 

Eller DOWNLOAD VORES VEJLEDNING HER

 

Rengøring af teak

Teaktræ

Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt.

Rengøring af flet

SunLoom fiberflet

Stole med den vejrbestandige SunLoom fiberflet skal ikke vedligeholdes udover aftørring med en mild sæbeopløsning.

Pulverlakeret aluminium

Vi bruger pulverlakeret aluminium til vores stole- og bordstel. Aluminium er vedligeholdelsesfrit – det hverken ruster eller skaller af

Rengøring af Kompaktlaminat

Højtryks kompaktlaminat

HPL kræver ingen vedligeholdelse. Fedt og snavs kan let fjernes med sulfovand og eftertørres med en fugtig klud.

Vinteropbevaring af havemøbler

Vinteropbevaring

Alle Mandalays havemøbler kan overvintre udendørs, men har bedst af at blive opbevaret i et uopvarmet rum.

Rengøring af kompaktlaminat

Korrekt opbevaring giver mindre rengøring af havemøbler

Alle Mandalays havemøbler kan overvintre under åben himmel. Dog har de bedst af at blive opbevaret i et køligt rum så som et udhus, en garage, på loftet, i kælderen, eller hvis du har en overdækket altan eller terrasse. Har du mulighed for en sådan placering, vil du undgå for meget ekstra vedligehold og rengøring af havemøblerne. Vi anbefaler altid, at møbler med træ kun stilles indendørs, når de er HELT tørre - ellers øges risikoen for algedannelse.

Står havebord, havestole og havebænke ude, anbefaler vi, at du skåner dem med møbelovertræk, så længe du blot husker, at møbler med træ skal kunne ånde. Hvis overtrækket er for tæt, kan der opstå fugtskjolder som følge af kondensvand. Det er derfor en god idé at skabe afstand mellem overtræk og bordplade. Vi anbefaler dog IKKE at du anvender overtræk i efteråret og vinterperioden.

Møbelovertræk er udviklet og tiltænkt som en beskyttelse af møblerne i havemøbel-sæsonen, så møblerne beskyttes mod støv og regn og altid er rene og klar til brug. 

Vi gør opmærksom på, at plastovertræk påvirkes af vind og vejr, hvorfor holdbarheden må forventes at være mindre end den sædvanlige garanti på 2 år. Overtræk er dog stadig en rigtig god investering til god vedligeholdelse af havemøblerne, da de - alt-andet-lige - beskytter mod eksempelvis fugleklatter. 

Sådan rengør og plejer du dine havemøbler

En lang sommersæson kræver rengøring af havemøblerne, der både bliver støvede og snavsede, når de står under åben himmel. Den daglige rengøring af havemøbler kan du let klare med en fugtig klud, som du har vredet op i en mild sulfoopløsning – det gælder både vores havemøbler i SunLoom fiberflet, teaktræ og højtryks kompaktlaminat (HPL). Trænger møblerne i træ til en lidt mere gennemgående omgang, kan det være en god idé at ty til rengøring med brun sæbe. 

Kræver havemøblerne lidt ekstra kærlighed? Pleje af havemøbler kan være nødvendigt for at bringe møblernes smukke og rene look tilbage. Her kan du bruge et rensemiddel specifikt designet til havemøbler. Et produkt kunne være trærens. Dette renser i dybden, og efterfølgende kan du evt. efterbehandle træet og give det en overfladebeskyttelse. Uanset hvilke produkter du anvender til vedligeholdelse af dine havemøbler, så anbefaler vi altid at du følger produktets anvisning inden brug - forhør dig evt. med personalet, hvor du køber produktet.