Vi elsker haveklassikerens hygge

På samme måde som de kendte indendørs møbler fra 50’erne hitter, har danskerne i stor stil taget de charmerende Marguerit havemøbler fra samme periode til sig. Med deres tidløse design og udtryk for dansk hygge er de populære som aldrig før.

Danskerne vil have den ægte vare og et design, der holder. Vi køber en historie, der fortælles videre i morgen og dagen efter. Derfor går møblerne af de store navne i dansk møbeldesign som Wegner og Jacobsen aldrig af mode – og på samme måde med Marguerit-møblerne. 
De vil altid være en klassiker.

Marguerit kaffebord og stol blev oprindeligt tegnet af den fynske møbeldesigner, Ankjær Andreasen. I 50’erne og 60’erne gik møblerne sin sejrsgang i de danske haver og kolonihaver, hvor de blev et udtryk for den særlige danske ånd, der herskede i de små haver. Men i 70’erne gik Marguerit i glemmebogen til fordel for tidens snorestole 
og møbler i plastmaterialer.

Et tidssvarende re-design
For godt 10 år siden blev møbelklassikeren atter vakt til live af møbeldesigner og direktør Mogens Tolling.
“Da jeg ved et tilfælde så den oprindelige Marguerit stol, blev jeg mindet om gode oplevelser fra min egen barndom, og den følelse har jeg villet give videre. Derfor har det været vigtigt for mig at bibeholde det originale udtryk i møblerne”, fortæller Mogens Tolling.

”Selvfølgelig har det været nødvendigt at foretage flere justeringer for at gøre møblerne mere tidssvarende og funktionelle” fortsætter han og nævner, at højder og hældninger er blevet ændret for at forbedre siddekomforten. På materialesiden er de tunge, malede jernstel blevet erstattet af aluminium. Den massive teak og Marguerit-blomsten er der ikke ændret på.

Nye modeller
Siden den opdaterede Marguerit kom til verden i 2003 har ”kolonihave-darlingen” været underlagt en række fortolkninger og tilføjelser. I 2006 introducerede Mandalay Marguerit Kids, i 2010 kom den populære havebænk, der nu findes i mange danske haver - og løbende er der kommet flere bordstørrelser og –typer til.

En moderne udgave
I år har Mogens Tolling kastet sig over et eksklusivt og helt vedligeholdelsesfrit materiale til et nyt bord: højtryks kompaktlaminat (HPL). Resultatet er et minimalistisk, let og robust bord, der holder Marguerittens tradition i hævd. Samtidig tager det tidens designtrend og ideer med sig fra blandt andet indendørsmøblerne.

”Selvom den klassiske Marguerit altid vil bestå, vil jeg fortsat videreudvikle og anvende nye materialer. Margueritten har et stærkt grunddesign, og derfor kan den godt bære at få et nyt udtryk, som jeg har gjort det med det nye ”Marguerit HPL”, ”forklarer Mogens Tolling. 

 

Margueritten - blå bog
50’erne: Margueritten kommer til verden ved Ankjær Andreasen. I to årtier pryder kaffebord og stol de danske haver og kolonihaver
2003: Marguerit kaffebord og stol redesignes af Mogens Tolling
2005: Serien bliver udvidet med flere borde
2006 Marguerit Kids – barnestol og bord introduceres
2010: Marguerit stabelbar bænk introduceres
2011: Et cafébord kommer til
2013: Et bådformet tillægsbord
2014: Marguerit bord i HPL med aftagelige ben redesignes
2015: Marguerit bordet Ø140 slutter sig til serien


Klik og download pressepakke her
 

Pressekontakt:
Jakob Risvig Skov, Adm. dir.
jrs@mandalay.dk
4494 1642


 

(offentliggjort 2014)