baeredygtighed

Bæredygtighed | Vælg bæredygtighed, når du køber havemøbler

Bæredygtighed | Vælg bæredygtighed, når du køber havemøbler

Bæredygtighed - et grønt Mandalay

Mandalay har i 20 år handlet med havemøbler i teak. Tænker du på bæredygtighed, når du vælger havemøbler, så er teaktræ et godt valg. Teak dyrkes blandt andet i Indonesien

Bæredygtighed - et grønt Mandalay

Mandalay har i 20 år handlet med havemøbler i teak. Tænker du på bæredygtighed, når du vælger havemøbler, så er teaktræ et godt valg. Teak dyrkes blandt andet i Indonesien


Bæredygtighed? Vælg teaktræ

Vi holder meget af det unikke og smukke teaktræ. Havemøbler i teak er ideelt til udendørs brug, fordi træsorten er formstabil, olieholdig og holdbar – og så patinerer den til en sølvgrå farve, der kun bliver smukkere med årene. Bæredygtighed handler ikke kun om træets oprindelse, men også om, at du kan beholde dine havemøbler i årevis uden at skulle købe nyt. 

Når vi ser på produktionen af teak, er det vigtigt for kvaliteten og bæredygtigheden, at træet ikke fældes for ungt. Et teaktræ er langsomt voksende og skal være mindst 40 år gammelt, før det er godt møbeltræ.

Alt Mandalays teaktræ kommer fra plantager, hvor genplantning forekommer. Vi arbejder i skrivende stund med at etablere et samarbejde med en organisation, der genplanter yderligere et træ for hvert Mandalay møbel med teak, der sælges. Hold øje med vores hjemmeside – vi opdaterer løbende.

Bæredygtighed ved sporbarhed og genplantning

Genplantning af nye træer sker løbende, og der fældes maksimalt tre tons teak per hektar.

Vi sikrer os, at alle leverandører lever op til lovgivningen. Det betyder, at vi kan spore alt vores træ tilbage til skoven eller plantagen, hvor det er fældet. Vi er desuden opmærksomme på, at fragt og handel med teakleverancerne skal være dokumenteret og gennemskuelig. Vor leverandør i Indonesien overholder EU's FLEGT-ordning for bæredygtig og lovlig skovdrift.

FLEGT-ordningen er en licensordning, der skal sikre, at træ fra tredjelande, der har indgået en frivillig aftale med EU, kun kommer ind i EU, når det følges med en licens fra eksportlandet. Licensen skal dokumentere, at træet er lovligt fældet. På den måde sikrer vi, at al træ fra Indonesien er lovligt træ.

FLEGT-ordningens formål er udvikling af en lovlig og bæredygtig drift af partnerlandenes skove. Det unikke ved FLEGT er, at man alene kan klare sig med en FLEGT-licens som dokumentation for, at det træ man køber og anvender er lovligt. 

Bæredygtighed og etiske overvejelser

For Mandalay er det vigtigt, at der er ordentlige produktionsforhold for de ansatte på de fabrikker, vi samarbejder med i Kina og Indonesien.

Fordi vores samarbejde med fabrikkerne har længere tidshorisonter, er de på fabrikkerne meget åbne over for dialog og et fortsat samarbejde. Det betyder, at de har fokus på bæredygtighed og løbende udvikler samt forbedrer produktionsforholdene for de ansatte.

Vi holder blandt andet øje med, at fabrikkerne ikke bruger børnearbejde, og at de ansatte har adgang til maksimal sikkerhed og ordnede arbejdsforhold. Desuden prioriterer vi, at fabrikken foretager løbende forbedringer af produktionsforholdene. Du kan altså roligt vælge havemøbler hos Mandalay, når bæredygtighed er et vigtigt parameter for dit indkøb.

  


loader